ypsylon

ars politica közéleti témák gerince. féljen aki nem átlátszó. megvesztegetéstől függő elemzések, globális perspektíva. határtalan tenger a horizonton. a politika vízválasztója, kommintern. agitprop. újbeszél. erős demagógia logikus köntösben. kíméletlen cinizmus a korai kapitalizmus mellékzöngéjével áthallásban, de mindenképpen zavaró. neodadaista művészeti perspektíva, a legkritikusabb álláspontból. minden halat megtanít emlékezni.

Friss topikok

Címkék

2020 (5) 444 (1) aréna (1) ballibnyilas (2) baloldal (1) belpolitika (3) bevándorlás (1) bolgar gyorgy (1) bolgár úr (1) brüsszel (1) budapest (10) corona (3) coronavirus (3) covid (4) covid 19 (3) demonstráció (5) dilettáns (1) ellenzék (5) eu (3) európai unió (1) évértékelő (1) exterde tibor (1) fertőzés (1) fidesz (10) filozófia (1) főváros (1) hajléktalanszálló (1) harácsony gergely (2) hazaivizek (11) honvédelem (1) index (1) inforádió (1) internet adó (4) internet tax march (4) intifada (1) invázió (1) Isten (2) iszlám (1) Izrael (1) járvány (3) Jeruzsálem (1) jihad (1) karácsony gergely (3) kína (2) kitiltás (1) kitiltási botrány (2) klímapolitika (2) klímaváltozás (3) klub rádió (2) kommentár (1) kormány (7) környezetvédelem (4) korona (2) koronavírus (2) közgyűlés (1) kultúrlasszó (4) Lánczi (1) magyarország (8) média (1) merkel (1) mészáros (1) migráns (2) migranskrízis (2) mráz ágoston sámuel (1) muszlim (2) muzulmán (2) mwh (5) NER (2) ner (1) netadó (4) öko (3) ökoforum (1) ökopolitika (4) olaj (3) önkormányzat (2) operatív törzs (1) orbán (12) orbán viktor (6) pandemia (3) pánik (3) pánikkeltés (1) párbeszéd (1) pintér sándor (1) pm (1) pol (7) politika (18) pulai andrás (1) radikális iszlám (2) riogatás (1) róma (2) sas (1) soros (1) strucc (1) szép új világ (5) Tanakh (1) Tarlós István (1) terrorizmus (3) történelem (3) torzonborzalom (4) tüntetés (4) újhelyi (1) ujhelyi istvan (1) us (2) usa (3) vallás (2) városháza (1) video (4) virus (3) vírusmarketing (1) washington (3) welcome jihad (1) ypsylon (6) zöld program (2) zsidó (1) Címkefelhő

ypsylontengely

Ferenc, a zöld pápa

2013.04.02. 21:14 mwh

Yasuni National Forest turns to tourism to develop an economy away from oil_8604_1_1___Selected.jpg

Budapest hívja Washingtont! Hallo, Obama? Vagy Kerry János külügyminiszter úr! Vagy valaki szóljon már oda Pekingbe,hogy a megszámlálhatatlan fölösleges kacat mellett gyártsanak pórázt is maguknak, mert elszabadult a kínai gazdaság, és vörös posztónak tekint minden természeti kincset, az összes olyan régiót, ahol szénhidrogént szimatol, és szétzúzza. most éppen Ecuador dzsungelét akarja kisajátítani a tőkehalmozó kommunista állam. Egész pontosan 3 millió hektárnyi őserdőt,mert olajat rejt a pótolhatatlan vegetáció alatti talajréteg.

Kiemelten katasztrofális következményekkel járna,ha a környezetbarát technológiát és a legcsekélyebb ökotudatosságot is köztudottan mellőző Kína pusztító,gátlástalan olajkitermelésbe kezdene, mert ezen a területen található a Napo-folyó egy jelentős vízgyűjtő szakasza, ami a szennyezett talajvizet és a kiaknázást kísérő ipari, vegyi hulladékot közvetlenül az Amazonasba szállítaná, megmérgezve ezzel egész Amazóniát, tényleg, mindenfajta túlzás nélkül viszonylag rövid időn belül bekövetkező természeti kataklizmát idézhet  elő... Nem kellene sürgősen tenni annak érdekében, hogy érintetlenül maradjon az 1/3-mad Magyarország méretű őserdő, a benne élő több ezer növény, emlős, madár, rovar, hal, kétéltű, hüllő és gomba faj?

360_ecuador_1219.jpg

Persze, messze van, az olaj meg kell! és kit érdekel néhány évezredek óta a vadonnal harmonizálni képes indiántörzs...? még autót sem láttak és facebook profiljuk sincs, pusztuljanak! Nem beszélve a gyönyörű mahagóni, ében és egyéb trópusi faspecialitásokból faragható evőpálcikákról, arannyal lefesthető sárkány és Mao szobrokról. Talán itt, a Kárpát-medence lágy ölén részesülünk szerencsésebb időkben egy-egy budapesti kínaibüfé kínálatában a 200forintos levesbe és édes-csirkés-savanyú szószos tavaszi tekercsbe aprított paradicsommadarak, makik, lajhárok, papagájok, denevérek és kígyók zamatából.

ATCCotocochaRiver2.jpg

Ecuador azonban szorongatott helyzetben van,mivel 7milliárd dollárral tartozik. Nem az IMF-ne,hanem Kínának. Cserébe ezúttal nem az ájemefes "térdre kényszerítjük a bankrendszert és kézbe vesszük a belpolitikai szálakat" stratégia érvényesül, a kínaiak leszarják az ilyesmit, nem akarják piacukká, szövetségesükké, példás demokráciává varázsolni a legatyásodott banánköztársaságot, csak simán letarolják az adósság fejében elkobzott régiót, kipréselik belőle az olajat, és mindent, ami éghető, ehető, aztán újabb földdarabon folytatják Afrikában, Dél-Amerikában, vagy a saját országukban, mindegy. Valaki érti ezt? Miért teheti ezt Kína,vagy bármelyik ország? Mi kell ahhoz, hogy ez változzon?

green-uncle-sam.gif

Kína ahelyett, hogy a legolcsóbb és leghatékonyabb napelem paneleket gyártaná, és törekedne nagyvárosainak szmogmentesítésére, inkább esőerdőkből sajtol olajat és palagázt... Vagy már késő? Mert az is egy opció, csak akkor legyen kimondva:

"A világ kormányainak, vállalatainak, döntéshozóinak, és a társadalom passzív vagy aktívan környezetromboló hányadának mindegy, leszarja ezt az egész öko-faszságot, senki nem akarja komolyan leállítani az olaj és egyéb ignoráns vagy természetpusztítást előidéző vállalatokkal együttműlödő lobbicsoportokat, ipari, gazdaság-politikai ágenseket, és lehetetlen határozottan cselekedni a jelenleg zajló és egyre ártalmasabb folyamatok felügyelete és betiltása érdekében!"

...Ha mégsem ez a helyzet, miért nem lép közbe senki? NATO, ENSZ, G20, G8, Davosi Kongresszus, WorldBank, IMF, EU, USA, viccnek is gyenge,de akár Oroszország, bár komolyan vennék! Ez is van akkora ha nem nagyobb krízis, mint mikor egy afgán kősivatag két homokbuckája között egy 78-ban gyártott kézigránátot adnak 30 csecsen kamasznak meg 12 palesztin koldusnak, akik az első gyökérben megbotlanak és levegőbe repítik a saját "rettenetes terrorbázisukat",  legnagyobb para esetén küld rájuk 6 drónt vagy egy összerántott francia légiót a CIA és a világ ismét megmenekül. Rendben is van, mindenki nyugodtabban alszik így, hogy James Bond és Jason Bourne, Sam bácsi, a jóságos fekete elnök, a szigorú kelet-német tanárnéni és az elővigyázatos globális bankrendszer vigyázza az édes álmokat, mintha valóra válna az a rémálom, hogy önmagukra bombákat aggató, érthetetlenül ordibáló olajsejkek diktáljanak egy teve hátáról, és sanyargassák a szabadságot kivívott társadalmunkat a Korán nevében, és halállal büntessék mindazokat, akik Family Guyt néznek vagy Indexet olvasnak. Ahol állunk tehát a jó, napos, felvilágosult oldal. Akkor miért nem lép közbe a Nyugati-Civilizáció,mikor Kína, egyébként az ENSZ tagjaként, visszaél pozíciójával és tönkreteszi a világ számára nélkülözhetetlen esőerdőt, mert egy valószínű mohósága és felelőtlensége miatt erőtlen, lebénult rendezetlen állam kénytelen azt kiárusítani? Ez globális probléma, a megoldás pedig az emberiség közös érdeke! Pont mint a terrorizmus elleni összefogás! 

01pope_2-articleLarge.jpg

Ferenc pápa első húsvéti üzenetében kiemelte,hogy aggasztó napjainkban a "természeti kincsek páratlan mértékű kizsákmányolása", ami szokatlan téma a katolikus vezetők napirendjén, és minden tekintetben rendkívül szimpatikus és követendő irány valamennyi egyház és társadalmi,politikai csoport számára, amit az egyházfő végre elég világosan és érthetően kijelölt, és remélhetőleg komolyan is gondol...bár szólna pár szót az anyaországa szomszédságában szerveződő emberiség elleni bűntett elkerülése érdekében! ha bizonyítani akar az "emberek pápája", itt az alkalom! Választás is egyúttal a kínai katolikusok létszámának növelése és a környezet megóvása között, és az eddigi pápák legjobb szándékuk ellenére is automatikusan elvetették a B verziót, de kétség kívül dicsőséges és áldásos döntés volna, ha a Vatikán 2000 év után egyértelműen a jó és tisztességes oldalra állna, és dogmái közé ágyazná az ökotudatosságot. Vajon ha Krisztus holnap feltámadna a Földön, benzines vagy napelemes autót vásárolna? Boldogok a zöldek,mert tiszta az ő lelkiismeretük!

A bejegyzés trackback címe:

https://ypsylon.blog.hu/api/trackback/id/tr365189377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rumpuncstv · http://rumpuncs.tv 2013.04.02. 23:11:58

...pont leszarják mi lesz a föld jövője, most kell! mindegy is mi az!de nem ám csak az óriások, a kis senkik is beleszarnak! sajnos
süti beállítások módosítása