ypsylon

ars politica közéleti témák gerince. féljen aki nem átlátszó. megvesztegetéstől függő elemzések, globális perspektíva. határtalan tenger a horizonton. a politika vízválasztója, kommintern. agitprop. újbeszél. erős demagógia logikus köntösben. kíméletlen cinizmus a korai kapitalizmus mellékzöngéjével áthallásban, de mindenképpen zavaró. neodadaista művészeti perspektíva, a legkritikusabb álláspontból. minden halat megtanít emlékezni.

Friss topikok

Címkék

2020 (5) 444 (1) aréna (1) ballibnyilas (2) baloldal (1) belpolitika (3) bevándorlás (1) bolgar gyorgy (1) bolgár úr (1) brüsszel (1) budapest (10) corona (3) coronavirus (3) covid (4) covid 19 (3) demonstráció (5) dilettáns (1) ellenzék (5) eu (3) európai unió (1) évértékelő (1) exterde tibor (1) fertőzés (1) fidesz (10) filozófia (1) főváros (1) hajléktalanszálló (1) harácsony gergely (2) hazaivizek (11) honvédelem (1) index (1) inforádió (1) internet adó (4) internet tax march (4) intifada (1) invázió (1) Isten (2) iszlám (1) Izrael (1) járvány (3) Jeruzsálem (1) jihad (1) karácsony gergely (3) kína (2) kitiltás (1) kitiltási botrány (2) klímapolitika (2) klímaváltozás (3) klub rádió (2) kommentár (1) kormány (7) környezetvédelem (4) korona (2) koronavírus (2) közgyűlés (1) kultúrlasszó (4) Lánczi (1) magyarország (8) média (1) merkel (1) mészáros (1) migráns (2) migranskrízis (2) mráz ágoston sámuel (1) muszlim (2) muzulmán (2) mwh (5) NER (2) ner (1) netadó (4) öko (3) ökoforum (1) ökopolitika (4) olaj (3) önkormányzat (2) operatív törzs (1) orbán (12) orbán viktor (6) pandemia (3) pánik (3) pánikkeltés (1) párbeszéd (1) pintér sándor (1) pm (1) pol (7) politika (18) pulai andrás (1) radikális iszlám (2) riogatás (1) róma (2) sas (1) soros (1) strucc (1) szép új világ (5) Tanakh (1) Tarlós István (1) terrorizmus (3) történelem (3) torzonborzalom (4) tüntetés (4) újhelyi (1) ujhelyi istvan (1) us (2) usa (3) vallás (2) városháza (1) video (4) virus (3) vírusmarketing (1) washington (3) welcome jihad (1) ypsylon (6) zöld program (2) zsidó (1) Címkefelhő

ypsylontengely

Új paradigma vagy apokalipszis, MOST!

2020.03.25. 02:02 mwh

olyan napokat élsz most emberiség, amiket évek múlva történelemkönyvekben olvas majd a felnövekvő generáció, ha létezni fog a közoktatás ma ismert intézményrendszere.

83535809_173748157364060_2144006038750232576_o.jpg

mert nem a virustól szükséges elsősorban tartani, hanem a 20%-osra saccolt recesszio es nyomában érkező 30%-os munkanelkuliseg jóslata aggasztó, ami egymástól és egyéb hatásoktól (média torzítás, politikai rivalizálás) gerjesztve spontán is eszkalalódhat hiperinfláció, társadalmi konfliktusok, erőszak és politikai/ideológiai radikalizmus formájában. szándékosan csiholt szikra következtében viszont egy pillanat alatt elszabadulhat a terror vagy a katonai/totalitárius diktatura válik átmeneti államformává számos országban.

itt a bátor és bölcs tettek ideje.

nem biztos, hogy itt a vilagvege, bár nehéz rögtön felismerni, ha éppen tombol a 10 csapás. főleg, ha 6 hónapon belül következik be országnyi vadon és sokszáz millió állat elhamvadása, vulkánkitörés, sáskajárás, migráns krízis, globális járvány, földrengés és globális klíma anomáliák és civilizációs környezetszennyezés. az kijelenthető, hogy a 3 honappal ezelotti kb. 5%-ról 50%-ra ugrott egy globális társadalmi/gazdasagi jellegű kataklizma valószínűsége, ami extrém magas kockázatot jelent az emberiség minden retegenek. 

ahhoz, hogy a világ hosszú távra visszarendeződjön fenntartható és minden lélek számára élhető, kényelmes, boldog környezetté,

új paradigmára van szükség. harmóniában a természetes vadonnal.

A természetre iemelten kell odafigyelni és megőrizni a maga megismételhetetlen és emberi hatásoktól mentes valójában. semmiképpen sem ártva az állat- és növényvilágnak, ugyanakkor gondosan és felelősen felhasználva ajándékait (magvak, termések, tojás, gyógyhatású anyagok, méz, építőanyag, energiahordozók) és segítve a szélsőséges csapásokkal szemben. figyelemmel kísérni drónok, kamerarendszerek és egyéb fejlett technológiák segítségével, lehetővé téve a tanulmányozást, ártalmatlan megtekintést, gyönyörködést, és fegyveres, szigorú, korrupciómentes, 024 órás felügyeletet és őrzést.

Közös érdek a visszatérés a civilizációnak azon momentumába, amikor a tarsadami redszerek elméleti fejlettsége már kiforrott, az egyén szervezett közösségben élve a legkevesebb káros hatást kifejtve tudott együtt létezni a termeszettel, reprodukalta és/vagy nem volt képes ipari léptékben pusztítani azt.
Visszatérés az idill állapotába, meghaladva az ökológiai szempontokat semmibe vevő, károssá, álságossá fajult, csalárd versengést ösztönző piacgazdaságra, irracionális termelesre, túlfogyasztásra, növekedesösztönzesre alapozott, demokrácia illúzióját bürokratikus, átláthatatlan, rövidtávú és személyes gazdasági érdekek által manipulált, tőke és vagyonhalmozó, korrupt politikai rendszereket.
Az egyéni és kollektív univerzális érdek a Boldogsag elérése és fenntartása. Ennek okán a természetes emberi igények kielégítése az elsődleges cél. továbbá:
a pazarlás, természetpusztitás és környezetszennyezés minden formájának azonnali beszüntetése
a tudomany es technilógia legmodernebb vivmányainak alkalmazása
a humán és állati lelket es tudatot roncsoló igazságtalanságok, hamis illuziók, gazdásagi extremitások kiküszöbölése
felelőtlen es önző viselkedésformák reviziója
szükséges es nélkülözhetetlen az etikus lelki, szellemi es fiziológiai egyensúly visszaállításához. Bölcsesség, belátás és mértékletesség, ami megalapozhatja es újraszabályozza a valós igények es lehetőségek mentén a globalis emberi társadalmat es az annak teret, életet biztositó földi ökoszisztéma egészséges, egymásra előnyös hatásokat gyakorló rendszereinek szimbiózisát.

Thailand-Flare.gif

ipar

az ipari létesítmények mindegyikét környezetszennyező anyagok kibocsájtásától mentesíteni szükséges. semmifajta környezetre káros vegyszer, hulladék nem kerülhet ki ipari létesítményekből.

minden ipari létesítmény köteles újrahasznosítani és szelektíven gyűjteni a területén létrejövő hulladékot, és azt megfelelő szelektív hulladékkezelő udvarokban elhelyezni.

az ipari létesítmények kizárólag újrahasznosított vagy legális/ellenőrzött/tiszta lelőhelyekről származó nyersanyagokkal/alapanyagokkal dolgozhatnak a teljes gyártási folyamat során.

új ipari létesítmény kizárólag már korábban letarolt, helyre nem állított környezetben hozható létre. a természetes élővilágból ipari létesítmény létrehozására további területet kisajátítani, revitalizált területen ipari tevékenységet végezni és/vagy ilyen tevékenységet végző létesítményt építeni globális tilalom alá esik.

az ipar kizárólag tudományosan indokolható termékek gyártását végezheti. szükségtelen, irracionális és indokolatlan mennyiségű javak előállítása tilos, amit szigorú nemzetközi, mindenkire kötelező szabályozási rendszer felügyel. ezzel egyidejűleg a már meglévő javakra nagy gondot fordítva vigyázni kell, azok javításának lehetőségét muszáj biztosítani. a jövőben legyártásra kerülő javakat pedig kivétel nélkül olyan minőségben szükséges gyártani, ami hosszú távú működést és a lehető leglassabb amortizációt igyekszik biztosítani, és erre szervíz garanciát vállal a gyártó.

az autóipar azonnali reformja elengedhetetlen minden más ipari szektorral együtt. közlekedési eszközökre szükség van, de a járműgyártást hatékonyabbá kell alakítani. a személyi közlekedésről a közösségi közlekedésre és a járműmegosztásra kell átállni. a járművek magántulajdonlása szükségtelen és ésszerűtlen. tekintve, hogy gyakorlati funkcióban az egyének utazásra használt járművei nem térnek el, ezért a személyi közlekedés szabváyosítása, a közösségi közlekedés fejleztése és komfortosabbá, hatékonyabbá tétele a legfontosabb, mindezt megújuló és 0 emisszióval járó energigazdálkodásra alapozva (napelemmel burkolt buszok, hajók, repülők, kamionok, épületek, utak).

tiszteletben tartva minden ipari szereplő tudását, eszközparkját, szakértőállományát, feladatuk kulcsfontosságú a revitalizáció folyamatában. a civilizációs status quo azt is jelenti, hogy a már meglévő ipari szereplők továbbra is kiszolgálják a globális társadalmi, de racionalizált szükségleteket, viszont semennyit sem ártva tovább a megmaradt természetes vadonnak és biodiverzitásnak. technológiájuk lehetőséget teremt napelemes járművek, napelemekkel borított épületek létrehozására, a környezet fenntarthatóvá, reproduktívvá, öngyógyítóvá és valamennyi társadalmi réteg számára kényelmesebbé alakítására.

521939_10151017573522431_1793608749_n-1.jpg

magántulajdon

a magántulajdon alsó és felső egyéni cenzus közé szorítva képzelhető el. enélkül a társadalom ciklikusan összeomlik, és polgárháborús/háborús folyamatok során újra és újra elosztja a javakat, irtózatos pusztítást végezve közben az emberi kultúrában, fejlődésben és természetes vadonban. ezt végleg elkerülendő, személyenként alsó és felső vagyoni limit megszabása szükséges. alapvető globális javakhoz (higiénia, élelem, víz, egészségügy, oktatás, 20 m2/személy) való hozzáférés biztosítása lehetséges. aki ennél többre vágyik, megdolgozva érte elérheti, de alkalmazotti/vállalkozói munkavégzés nem szükséges. egyénenként a jelenlegi torz, de viszonyításhoz megfelelő vásárlóértékén néve 100 millió dollár a maximálisan felhalmozható anyagi vagyon, vagyis inkább ennek az aranyban kifejezett értéke. minden e fölött megkeresett személyes bevétel globális alapba szerveződve kerül univerzális prioritásnak és etikának megfelelően újraelosztásra. A vállalkozások nem növekedés vagy nyereségorientáltak, hanem minőség és hatékonyság orientáltak, ugyanakkor a tudományos kutatás és fejlesztés kerete bővül ki a nyereségi keretből, kvázi non-pofit alapú, tudományos fejlődés központú, fiskálisan stabil, tehát gazdasági értelemben nem növekvő/nem csökkenő, hanem racionalizált, reproduktív ipar és gazdaság működik.

ennek következtében az emberi populáció szabályozása ugyanúgy elengedhetetlen, mint az állat és növényvilág populációjának szabályozása. hogy a gazdasági stabil és reproduktív maradjon, túltermelés vagy hiány nélkül, úgy nagyjából a társadalmi létszám stabilizálása is fontos. mivel a balesetek száma drasztikusan redukálódik a közlekedési fejlesztés nyomán, és az életminőség, egészség és higiéniai körülmények is általánosan javulnak, így az életkor is növelhető, a halálozási kockázat pedig minimálisra csökken. ezek miatt, és mivel háborúk, társadalmi konfliktusok csakis ennek a rendszernek a fentartása miatt, annak védelmében képzelhetők el, ezért fegyveres összecsapásban életét vesztő emberek sem lesznek, mint ahogy magántulajdon elsajátítását célzó, önző, irígy, mohó szándékból elkövetett, akár életeket kioltó cselekedetek valószínűsége is elenyésző, hiszen nincs ilyesmire ésszerű indok. a legkevesebbet birtokló, munkát nem vállaló, vállalkozni nem akaró egyén alapvető életszínvonala is van annyira kényelmes és kielégítő az igazságos újraelosztás miatt, hogy a legkisebb erőszakkal járó tett elkövetése (tehát kokázatos törekvés ezen állapot megváltoztatására) teljesen irracionális, vakmerő, etikátlan, tehát minden ember számára veszélyes jellemre, rosszhiszemű gondolkodásmódra, gonosz szándékra utal. ezért az ilyen egyéneket el kell szigetelni, és elszigeteltségben tartani mindaddig, amíg a torzult jellem belátást nem mutat, és maga akar elszigetelve maradni, vagy társadalmi/revitalizációs programban jóvátételt gyakorolni, és bolgogan elfogadni mindenki mással együtt, amit a globális stabilitás rendszere számára biztosít.

 

vannak dolgok amiket faj látni es fáj hallani. nem szabad kedvesnek lenni. akik nem fontosak, azokkal azert, akik fontosak, azokkal viszont azért. mert a kedvesseg csak eltompitja a lényeget. egyetlen dolognak van ma jövője, mert ha annak nincs, akkor semminek nincs. meg lehet érteni minden fájdalmat, traumát, stresszt, de nem szabad olyan utakon tévelyegni, amik elterelve a valós kihivasoktól a hamis értékek es illuziók világába vezetnek ahelyett, hogy bátor belátást követően a vezetők igenis irányítsanak. a bölcsek tanítsanak. az erősek védelmezzenek. aki ura önmaganak, az ura az idejének, sőt mások idejének is, akik támogatásra jogosultak. maslow. nietzsche. epicuros. freud. és számos kimagasló bölcs elme a múltból. szembenézni velük es megérteni tanításukat, esszencializálni azt olyan erővel tölti föl a lelket és a szellemet, hogy ha holnap bekövetkezik az egyén halála, semmi bánatot nem érez, mert megérti mindenki kínját es örömét, megérti, hogy a világ ismétlődő mintázatok kombinációja, múltba tekintes a jövőbelátással áll együtt, mert ami állandó, az a változás. a változás pedig állandó. mert a világ állandóan változó komplex rendszere Isten. Minden amivel az ember ártani próbál neki, azzal önmagát károsítja. aki ezt megérti, többet nem árt önmagának.
ma pedig összeomlik éppen az élővilág. egyetlen érték emelkedik ki már most: a biodiverzitás, az élet sokfélesége, a termeszetes/teremtett kornyezet. akié a természet, azé az élet és a szabadsag. a beton és a lepusztult lelketlen, konstruált miliő börtön és halál. a pénzpiacok kaotikusak, erősödik a szkepszis. Emberiség, vedd észre az intő jelek sokaságát! A 10 csapás az egyiptomiakat érte, mert szembe szegültek Isten akaratával, azt hitték hatalmasabbak, mint az Isten. Hitler megpróbálta elpusztítani Istent, elpusztult hamar. Sok zsidó elfelejtette, kigúgyolta, megtagadta Istent, elpusztult sokmillió keserves kínok között. A türelm Isten, a megértés, a bölcsesség, a belátás Isten. Ha elfelejted ezt emberiség, a türelmet, a megértést, a bölcsességet, a belátást, elfelejted Istent. Ha elfelejted Istent, eszedbe jut majd a harag, a végtelen ereő, a veszedelem, a pusztulás seregeinek mindenható Ura, Isten. És megint emlékezni fogsz rá, mitől függ végső soron a létezés.
orangutan-deforestation-for-palm-oil-plantationscenes-from-indonesia18.jpeg.scaled500.jpg
emberekre van szükség akik képesek, akarnak vezetni, igazat szólni, etikusan, bátran cselekedni. vezetők, akik az univerzális logika, globális értékek, empatikus, szigorú és bölcs értékítélet, évezredes tapasztalaton nyugvó intuíció alapján dönt és viselkedik, legyenek bírák, gyógyítók, filozófus állami tisztségviselők, katonák.
a világ gazdasagi elitjébe ennél ma kevesebb erénnyel is be lehet kerülni, de ha az egyén együttműködik es elismeri, törekszik a fentiek szerinti jellemet formálni, akkor lehetőséget teremt önmagának és a közösségnek: becsulje önmagát mint lehetoseget, vállalja fel saját morális felelősségét, állja a szavát, uralja a mozgásteret amiben kompetens, ne inogjon meg amikor igazságosság és logika alapozza meg érveit, legyen belátó a saját erősségeivel es gyengeségeivel. ne belülről probáljon önmagát szabdalva kompenzálni, hanem a gyengeségeket erősitse es igenis támaszkodjon az őt nem hátráltató, hanem lojálisan, anyagiaktól függetlenül e célokban támogató bizalmasokra és vezessen bátran, de józanul, önmagát és segítsen ebben másokat, akik keresik a helyes irányt, amelyből egyetlen létezik, végtelen számú egyéni ösvényen haladva, de csakis egy irányba.
fontos az egyetértés azokkal, akik szerint az ártó butaság, hanyagság, gondatlanság racionálisan indokolhatatlan es még ha megérthető az okozati lánc, mégsem tolerálható. a félelem ellenszere: a belátás és tanulás a bolcsektől.
az egyén amely bölcsességgel, etikával szembeszállva bármely más léleknek életére és a rendszernek fenntartható, ártalmatlan, éltető működésére tör vagy arra tudatosan káros hatást gyakorol, az istentelen, önző, gyűlölettől vezetett, lelke bemocskolódott, ezért kerülendő, elzárásra és javításra, tanításra szorul.
80885616_165656784839864_7172231510395715584_o.jpg
egy lélek vagyok, mint mindenki más, nem több, nem kevesebb. lehet, hogy gyorsabb, bölcsebb, erősebb, Istennek mind ugyanaz, amíg tiszta. tiszta mint egy kutya, egy macska, egy egér lelke. amig ezt nem látod be, szenvedni fogsz emberiség testben es tudatban. ne becsülj meg, hiszen semmi vagyok a szemedben. egyszer tisztelsz maskor taposol. semmi vagyok, de mindennél több: egy lélek. amit akkor övezzen tisztelet, ha nem árt vagy még használ is más lelkeknek, és akkor büntessenek, ha árt más lelkeknek.
lélek vagyok. nem test, nem tudat, nem önérzet. viszont egyszerre élő és halott. egy szabad lélek. az egyén az amiért eladja a lelkét. amíg nincs kiváltva javakért vagy befolyással, addig szabad a lélek. mindenki az aminek eladja a szabad lelkét. ha rendőr, akkor az államhatalomnak adja el, a politikának. ha pap, akkor az egyháznak adja el, az egyházi érdeknek. a lélek Istentől kapott ajándékba. akkor boldog, amikor boldog bölcs bánásmódban részesül, akár el van adva, akár szabad egészen. de csak ha közben nem árt mas léleknek. mert a lélek legkínzóbb köteléke a lelkiismeretfurdalás, a szégyenérzet. es bizonyosságod legyen afelől, hogy akinek el lett adva, az megint ne ártson léleknek, mert akkor az Isten ajandékának árt mindkettő, ettől szenvedni fog mindkettő. így bemocskolódik, ami tiszta kezdetben. szennyes és szégyenteljes lesz, ha árt más léleknek vagy eladva mások úgy használják, mint nem sajátjukat, ettől is bemocskolódik. joga van mindenkinek eladni, visszavenni, megtisztitani, de ártani más tiszta léleknek nincsen senkinek joga, mert azzal az Isten ajandékanak, és bemocskolja a világot. azt aki árt, el kell attól tiltani a szabad cselekedetet es szabad akaratot, mert szennyeződött annak a lelke ártalommal. meg kell tisztitania, és támogatni kell ebben az egyént bölcsen irányt mutatva és célba segítve, csak azután érintkezhet megint tiszta lelkekkel, lehet szabad az akarata es lehet szabad a cselekedeteiben.
mert amikor a lélek bemocskolódik, raboskodik, akkor a tudat elhomályosul, és a 2020-as jelenségekből fakadhat az istentelen káosz. vagy jöhet a beltás, boldogság, tisztesség, és az örök, fáradhatatlan menetelés a bölcsesség felé vezető végtelen úton. rajtad múlik a sorsod, a jövőd emberiség.
82256294_165659248172951_8694208452257382400_o.jpg
az egyén az, aminek azok, akik korulotte vannak vagy hallomast szereztek róla, hiszik. azt hiszik tudnak rola dolgokat, pedig maga az egyén is hisz önmagáról dolgokat. mint ahogyan másokrol sem tud, csak hiszi, hogy tud, de az a tudás valójában hit. annyiszor annyifelekeppen létezik mások és saját hitében az egyén, ahányszor és ahányan valamilyennek elképzelik, hisznek róla dolgokat. mert közvetve vagy közvetetten érintkezésbe kerültek vele. beleértve önmagát is. egy bizonyos, hogy minden szubjektív hittől függetlenül egyetlen igaz valóban létezik egy adott egyén. az ami, úgy és abban az egyetlen tényleges valójában létezik, amely egyetlen tényleges valójában létezik.
mint Isten. a különbség, hogy Isten létezik az egyén hite nélkül is, mivel az egyén létezik, de Isten korábban is létezett, különben most nem létezne az egyén. ellenben maga az egyén csakis Istennel létezhet, máskülönben nem létezne, hiszen úgy nem lenne miben, hogyan és mitől létezni, ha Isten nem létezne. mielőtt nem létezett az egyén, létezett a világmindenség. aminek tökéletessége és komplexitása Isten. amikor már nem létezik az egyén, azután is létezni fog az univerzum. mert a világmindenség öröktől fogva létezik örökké, mert az maga Isten. és Isten Önmagából teremt, es Isten Önmagába fogad vissza. Nem az számít, hányan és milyennek hiszik, az számít, hogy egyetlen tényleges valójában létezik, mert létezik a világ, és létezik benne az élet. A világ pedig Isten, az élet pedig Isten, ezért Isten önmagában létezik, és vele minden, ami az univerzális és isteni logika szerint létezhet. 
ha a célod a túlélés emberiség, akkor azt kell megkonnyitened, kényelmessé tenned, sajátossá alakítanod. mindegy milyen az egyes egyén mikrokörnyezete: sátor lakás barlang hajó, lényeg, hogy ne ártson az élővilágnak, a természetes környezetnek, más léleknek. ami otthon az egyes léleknek, az a bolygó a civilizációnak: abban lehet megpihenni jatszani dolgozni összekapcsolódni a többi lélekkel és óvni, becsülni, szeretni, megérteni a boldog, kényelmes állapotot, élvezni az érzékelhető de felfoghatatlanul hiperkomplex csodát: a világot, az életet --- Istent.

A bejegyzés trackback címe:

https://ypsylon.blog.hu/api/trackback/id/tr2815553686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása