ypsylon

ars politica közéleti témák gerince. féljen aki nem átlátszó. megvesztegetéstől függő elemzések, globális perspektíva. határtalan tenger a horizonton. a politika vízválasztója, kommintern. agitprop. újbeszél. erős demagógia logikus köntösben. kíméletlen cinizmus a korai kapitalizmus mellékzöngéjével áthallásban, de mindenképpen zavaró. neodadaista művészeti perspektíva, a legkritikusabb álláspontból. minden halat megtanít emlékezni.

Friss topikok

Címkék

2020 (3) 444 (1) aréna (1) ballibnyilas (1) belpolitika (2) bevándorlás (1) bolgar gyorgy (1) bolgár úr (1) brüsszel (1) budapest (9) corona (2) coronavirus (3) covid (3) covid 19 (2) demonstráció (4) ellenzék (3) eu (3) európai unió (1) évértékelő (1) exterde tibor (1) fertőzés (1) fidesz (8) filozófia (1) harácsony gergely (1) hazaivizek (10) honvédelem (1) inforádió (1) internet adó (4) internet tax march (4) intifada (1) invázió (1) Isten (2) iszlám (1) Izrael (1) járvány (3) Jeruzsálem (1) jihad (1) karácsony gergely (2) kína (2) kitiltás (1) kitiltási botrány (2) klímapolitika (2) klímaváltozás (3) klub rádió (2) kommentár (1) kormány (5) környezetvédelem (4) korona (2) koronavírus (2) kultúrlasszó (4) Lánczi (1) magyarország (6) merkel (1) mészáros (1) migráns (1) migranskrízis (2) mráz ágoston sámuel (1) muszlim (2) muzulmán (2) mwh (4) NER (2) netadó (4) öko (3) ökoforum (1) ökopolitika (4) olaj (3) önkormányzat (1) operatív törzs (1) orbán (11) orbán viktor (6) pandemia (3) pánik (3) pánikkeltés (1) pintér sándor (1) pol (5) politika (16) pulai andrás (1) radikális iszlám (2) riogatás (1) róma (2) sas (1) strucc (1) szép új világ (4) Tanakh (1) terrorizmus (3) történelem (3) torzonborzalom (4) tüntetés (4) újhelyi (1) ujhelyi istvan (1) us (2) usa (3) vallás (2) video (4) virus (3) vírusmarketing (1) washington (3) welcome jihad (1) ypsylon (5) zöld program (2) zsidó (1) Címkefelhő

ypsylontengely

szégyen x szégyen

2020.04.05. 04:07 mwh

 

a ballibnyilas ellenzék nemcsak káros, de fokozottan életveszélyes hazaárulók koalíciójává sorvadt. 

háborognak az ellenzéki önellátásra is képtelen önkormányzatok a hatáskörüket/forrásfelhasználásukat JÓ OKKAL szűkítő közös teherviselés rendelet miatt...

addig jár az üres, dilettáns korsó lopni, amig szét nem zúzzák az ambícióit. takarodjon a hazug tolvaj #harácsony_geri a kártékony, pánikkeltő rablóbandájával Budapestről mielőtt még többet ártanak praktikusan mindennek, mint egy pandant Midas, bármihez érnek szarrá válik... pppphhhhhfffffuuuuujjjjj, a szellemi sivárságban vergődő istentelen söpredék

screen_shot_2020-04-05_at_3_51_08_am.png

újhelyi pesta április 4-én a cinkosan és alázatosan kussoló bolgárúrral folytatott kis eszmecseréje az érvényes rendelkezések értelmében bőséggel kimeríti a riogatás, pánikkeltés, vészhelyzetben zajló izgatás, uszítás és gyűlöletkeltés kategóriáit. Talán már feljelentették. ha nem, akkor számítson rá, hogy emiatt még minimum magyarázkodnia kell, de sokkal áldásosabb volna, ha rengeteget fizetne azoknak, akiket ijesztget 100000 fős vidéki éhséglázadással és számos fantáziadús baromsággal. ami nem szokatlan egy ilyen címeres gyűlölködő idiótától, csakhogy ez esetben bűncselekmény, és fokozottan káros a társadalmi béke/összetartás, politikai/szakértő vezetőkbe vetett bizalom, gazdasági válság hatékony elhárítása/orvoslása szempontjából egyaránt!

 

Új paradigma vagy apokalipszis, MOST!

2020.03.25. 02:02 mwh

olyan napokat élsz most emberiség, amiket évek múlva történelemkönyvekben olvas majd a felnövekvő generáció, ha létezni fog a közoktatás ma ismert intézményrendszere.

83535809_173748157364060_2144006038750232576_o.jpg

mert nem a virustól szükséges elsősorban tartani, hanem a 20%-osra saccolt recesszio es nyomában érkező 30%-os munkanelkuliseg jóslata aggasztó, ami egymástól és egyéb hatásoktól (média torzítás, politikai rivalizálás) gerjesztve spontán is eszkalalódhat hiperinfláció, társadalmi konfliktusok, erőszak és politikai/ideológiai radikalizmus formájában. szándékosan csiholt szikra következtében viszont egy pillanat alatt elszabadulhat a terror vagy a katonai/totalitárius diktatura válik átmeneti államformává számos országban.

itt a bátor és bölcs tettek ideje.

nem biztos, hogy itt a vilagvege, bár nehéz rögtön felismerni, ha éppen tombol a 10 csapás. főleg, ha 6 hónapon belül következik be országnyi vadon és sokszáz millió állat elhamvadása, vulkánkitörés, sáskajárás, migráns krízis, globális járvány, földrengés és globális klíma anomáliák és civilizációs környezetszennyezés. az kijelenthető, hogy a 3 honappal ezelotti kb. 5%-ról 50%-ra ugrott egy globális társadalmi/gazdasagi jellegű kataklizma valószínűsége, ami extrém magas kockázatot jelent az emberiség minden retegenek. 

ahhoz, hogy a világ hosszú távra visszarendeződjön fenntartható és minden lélek számára élhető, kényelmes, boldog környezetté,

új paradigmára van szükség. harmóniában a természetes vadonnal.

A természetre iemelten kell odafigyelni és megőrizni a maga megismételhetetlen és emberi hatásoktól mentes valójában. semmiképpen sem ártva az állat- és növényvilágnak, ugyanakkor gondosan és felelősen felhasználva ajándékait (magvak, termések, tojás, gyógyhatású anyagok, méz, építőanyag, energiahordozók) és segítve a szélsőséges csapásokkal szemben. figyelemmel kísérni drónok, kamerarendszerek és egyéb fejlett technológiák segítségével, lehetővé téve a tanulmányozást, ártalmatlan megtekintést, gyönyörködést, és fegyveres, szigorú, korrupciómentes, 024 órás felügyeletet és őrzést.

Közös érdek a visszatérés a civilizációnak azon momentumába, amikor a tarsadami redszerek elméleti fejlettsége már kiforrott, az egyén szervezett közösségben élve a legkevesebb káros hatást kifejtve tudott együtt létezni a termeszettel, reprodukalta és/vagy nem volt képes ipari léptékben pusztítani azt.
Visszatérés az idill állapotába, meghaladva az ökológiai szempontokat semmibe vevő, károssá, álságossá fajult, csalárd versengést ösztönző piacgazdaságra, irracionális termelesre, túlfogyasztásra, növekedesösztönzesre alapozott, demokrácia illúzióját bürokratikus, átláthatatlan, rövidtávú és személyes gazdasági érdekek által manipulált, tőke és vagyonhalmozó, korrupt politikai rendszereket.
Az egyéni és kollektív univerzális érdek a Boldogsag elérése és fenntartása. Ennek okán a természetes emberi igények kielégítése az elsődleges cél. továbbá:
a pazarlás, természetpusztitás és környezetszennyezés minden formájának azonnali beszüntetése
a tudomany es technilógia legmodernebb vivmányainak alkalmazása
a humán és állati lelket es tudatot roncsoló igazságtalanságok, hamis illuziók, gazdásagi extremitások kiküszöbölése
felelőtlen es önző viselkedésformák reviziója
szükséges es nélkülözhetetlen az etikus lelki, szellemi es fiziológiai egyensúly visszaállításához. Bölcsesség, belátás és mértékletesség, ami megalapozhatja es újraszabályozza a valós igények es lehetőségek mentén a globalis emberi társadalmat es az annak teret, életet biztositó földi ökoszisztéma egészséges, egymásra előnyös hatásokat gyakorló rendszereinek szimbiózisát.

Thailand-Flare.gif

ipar

az ipari létesítmények mindegyikét környezetszennyező anyagok kibocsájtásától mentesíteni szükséges. semmifajta környezetre káros vegyszer, hulladék nem kerülhet ki ipari létesítményekből.

minden ipari létesítmény köteles újrahasznosítani és szelektíven gyűjteni a területén létrejövő hulladékot, és azt megfelelő szelektív hulladékkezelő udvarokban elhelyezni.

az ipari létesítmények kizárólag újrahasznosított vagy legális/ellenőrzött/tiszta lelőhelyekről származó nyersanyagokkal/alapanyagokkal dolgozhatnak a teljes gyártási folyamat során.

új ipari létesítmény kizárólag már korábban letarolt, helyre nem állított környezetben hozható létre. a természetes élővilágból ipari létesítmény létrehozására további területet kisajátítani, revitalizált területen ipari tevékenységet végezni és/vagy ilyen tevékenységet végző létesítményt építeni globális tilalom alá esik.

az ipar kizárólag tudományosan indokolható termékek gyártását végezheti. szükségtelen, irracionális és indokolatlan mennyiségű javak előállítása tilos, amit szigorú nemzetközi, mindenkire kötelező szabályozási rendszer felügyel. ezzel egyidejűleg a már meglévő javakra nagy gondot fordítva vigyázni kell, azok javításának lehetőségét muszáj biztosítani. a jövőben legyártásra kerülő javakat pedig kivétel nélkül olyan minőségben szükséges gyártani, ami hosszú távú működést és a lehető leglassabb amortizációt igyekszik biztosítani, és erre szervíz garanciát vállal a gyártó.

az autóipar azonnali reformja elengedhetetlen minden más ipari szektorral együtt. közlekedési eszközökre szükség van, de a járműgyártást hatékonyabbá kell alakítani. a személyi közlekedésről a közösségi közlekedésre és a járműmegosztásra kell átállni. a járművek magántulajdonlása szükségtelen és ésszerűtlen. tekintve, hogy gyakorlati funkcióban az egyének utazásra használt járművei nem térnek el, ezért a személyi közlekedés szabváyosítása, a közösségi közlekedés fejleztése és komfortosabbá, hatékonyabbá tétele a legfontosabb, mindezt megújuló és 0 emisszióval járó energigazdálkodásra alapozva (napelemmel burkolt buszok, hajók, repülők, kamionok, épületek, utak).

tiszteletben tartva minden ipari szereplő tudását, eszközparkját, szakértőállományát, feladatuk kulcsfontosságú a revitalizáció folyamatában. a civilizációs status quo azt is jelenti, hogy a már meglévő ipari szereplők továbbra is kiszolgálják a globális társadalmi, de racionalizált szükségleteket, viszont semennyit sem ártva tovább a megmaradt természetes vadonnak és biodiverzitásnak. technológiájuk lehetőséget teremt napelemes járművek, napelemekkel borított épületek létrehozására, a környezet fenntarthatóvá, reproduktívvá, öngyógyítóvá és valamennyi társadalmi réteg számára kényelmesebbé alakítására.

521939_10151017573522431_1793608749_n-1.jpg

magántulajdon

a magántulajdon alsó és felső egyéni cenzus közé szorítva képzelhető el. enélkül a társadalom ciklikusan összeomlik, és polgárháborús/háborús folyamatok során újra és újra elosztja a javakat, irtózatos pusztítást végezve közben az emberi kultúrában, fejlődésben és természetes vadonban. ezt végleg elkerülendő, személyenként alsó és felső vagyoni limit megszabása szükséges. alapvető globális javakhoz (higiénia, élelem, víz, egészségügy, oktatás, 20 m2/személy) való hozzáférés biztosítása lehetséges. aki ennél többre vágyik, megdolgozva érte elérheti, de alkalmazotti/vállalkozói munkavégzés nem szükséges. egyénenként a jelenlegi torz, de viszonyításhoz megfelelő vásárlóértékén néve 100 millió dollár a maximálisan felhalmozható anyagi vagyon, vagyis inkább ennek az aranyban kifejezett értéke. minden e fölött megkeresett személyes bevétel globális alapba szerveződve kerül univerzális prioritásnak és etikának megfelelően újraelosztásra. A vállalkozások nem növekedés vagy nyereségorientáltak, hanem minőség és hatékonyság orientáltak, ugyanakkor a tudományos kutatás és fejlesztés kerete bővül ki a nyereségi keretből, kvázi non-pofit alapú, tudományos fejlődés központú, fiskálisan stabil, tehát gazdasági értelemben nem növekvő/nem csökkenő, hanem racionalizált, reproduktív ipar és gazdaság működik.

ennek következtében az emberi populáció szabályozása ugyanúgy elengedhetetlen, mint az állat és növényvilág populációjának szabályozása. hogy a gazdasági stabil és reproduktív maradjon, túltermelés vagy hiány nélkül, úgy nagyjából a társadalmi létszám stabilizálása is fontos. mivel a balesetek száma drasztikusan redukálódik a közlekedési fejlesztés nyomán, és az életminőség, egészség és higiéniai körülmények is általánosan javulnak, így az életkor is növelhető, a halálozási kockázat pedig minimálisra csökken. ezek miatt, és mivel háborúk, társadalmi konfliktusok csakis ennek a rendszernek a fentartása miatt, annak védelmében képzelhetők el, ezért fegyveres összecsapásban életét vesztő emberek sem lesznek, mint ahogy magántulajdon elsajátítását célzó, önző, irígy, mohó szándékból elkövetett, akár életeket kioltó cselekedetek valószínűsége is elenyésző, hiszen nincs ilyesmire ésszerű indok. a legkevesebbet birtokló, munkát nem vállaló, vállalkozni nem akaró egyén alapvető életszínvonala is van annyira kényelmes és kielégítő az igazságos újraelosztás miatt, hogy a legkisebb erőszakkal járó tett elkövetése (tehát kokázatos törekvés ezen állapot megváltoztatására) teljesen irracionális, vakmerő, etikátlan, tehát minden ember számára veszélyes jellemre, rosszhiszemű gondolkodásmódra, gonosz szándékra utal. ezért az ilyen egyéneket el kell szigetelni, és elszigeteltségben tartani mindaddig, amíg a torzult jellem belátást nem mutat, és maga akar elszigetelve maradni, vagy társadalmi/revitalizációs programban jóvátételt gyakorolni, és bolgogan elfogadni mindenki mással együtt, amit a globális stabilitás rendszere számára biztosít.

 

vannak dolgok amiket faj látni es fáj hallani. nem szabad kedvesnek lenni. akik nem fontosak, azokkal azert, akik fontosak, azokkal viszont azért. mert a kedvesseg csak eltompitja a lényeget. egyetlen dolognak van ma jövője, mert ha annak nincs, akkor semminek nincs. meg lehet érteni minden fájdalmat, traumát, stresszt, de nem szabad olyan utakon tévelyegni, amik elterelve a valós kihivasoktól a hamis értékek es illuziók világába vezetnek ahelyett, hogy bátor belátást követően a vezetők igenis irányítsanak. a bölcsek tanítsanak. az erősek védelmezzenek. aki ura önmaganak, az ura az idejének, sőt mások idejének is, akik támogatásra jogosultak. maslow. nietzsche. epicuros. freud. és számos kimagasló bölcs elme a múltból. szembenézni velük es megérteni tanításukat, esszencializálni azt olyan erővel tölti föl a lelket és a szellemet, hogy ha holnap bekövetkezik az egyén halála, semmi bánatot nem érez, mert megérti mindenki kínját es örömét, megérti, hogy a világ ismétlődő mintázatok kombinációja, múltba tekintes a jövőbelátással áll együtt, mert ami állandó, az a változás. a változás pedig állandó. mert a világ állandóan változó komplex rendszere Isten. Minden amivel az ember ártani próbál neki, azzal önmagát károsítja. aki ezt megérti, többet nem árt önmagának.
ma pedig összeomlik éppen az élővilág. egyetlen érték emelkedik ki már most: a biodiverzitás, az élet sokfélesége, a termeszetes/teremtett kornyezet. akié a természet, azé az élet és a szabadsag. a beton és a lepusztult lelketlen, konstruált miliő börtön és halál. a pénzpiacok kaotikusak, erősödik a szkepszis. Emberiség, vedd észre az intő jelek sokaságát! A 10 csapás az egyiptomiakat érte, mert szembe szegültek Isten akaratával, azt hitték hatalmasabbak, mint az Isten. Hitler megpróbálta elpusztítani Istent, elpusztult hamar. Sok zsidó elfelejtette, kigúgyolta, megtagadta Istent, elpusztult sokmillió keserves kínok között. A türelm Isten, a megértés, a bölcsesség, a belátás Isten. Ha elfelejted ezt emberiség, a türelmet, a megértést, a bölcsességet, a belátást, elfelejted Istent. Ha elfelejted Istent, eszedbe jut majd a harag, a végtelen ereő, a veszedelem, a pusztulás seregeinek mindenható Ura, Isten. És megint emlékezni fogsz rá, mitől függ végső soron a létezés.
orangutan-deforestation-for-palm-oil-plantationscenes-from-indonesia18.jpeg.scaled500.jpg
emberekre van szükség akik képesek, akarnak vezetni, igazat szólni, etikusan, bátran cselekedni. vezetők, akik az univerzális logika, globális értékek, empatikus, szigorú és bölcs értékítélet, évezredes tapasztalaton nyugvó intuíció alapján dönt és viselkedik, legyenek bírák, gyógyítók, filozófus állami tisztségviselők, katonák.
a világ gazdasagi elitjébe ennél ma kevesebb erénnyel is be lehet kerülni, de ha az egyén együttműködik es elismeri, törekszik a fentiek szerinti jellemet formálni, akkor lehetőséget teremt önmagának és a közösségnek: becsulje önmagát mint lehetoseget, vállalja fel saját morális felelősségét, állja a szavát, uralja a mozgásteret amiben kompetens, ne inogjon meg amikor igazságosság és logika alapozza meg érveit, legyen belátó a saját erősségeivel es gyengeségeivel. ne belülről probáljon önmagát szabdalva kompenzálni, hanem a gyengeségeket erősitse es igenis támaszkodjon az őt nem hátráltató, hanem lojálisan, anyagiaktól függetlenül e célokban támogató bizalmasokra és vezessen bátran, de józanul, önmagát és segítsen ebben másokat, akik keresik a helyes irányt, amelyből egyetlen létezik, végtelen számú egyéni ösvényen haladva, de csakis egy irányba.
fontos az egyetértés azokkal, akik szerint az ártó butaság, hanyagság, gondatlanság racionálisan indokolhatatlan es még ha megérthető az okozati lánc, mégsem tolerálható. a félelem ellenszere: a belátás és tanulás a bolcsektől.
az egyén amely bölcsességgel, etikával szembeszállva bármely más léleknek életére és a rendszernek fenntartható, ártalmatlan, éltető működésére tör vagy arra tudatosan káros hatást gyakorol, az istentelen, önző, gyűlölettől vezetett, lelke bemocskolódott, ezért kerülendő, elzárásra és javításra, tanításra szorul.
80885616_165656784839864_7172231510395715584_o.jpg
egy lélek vagyok, mint mindenki más, nem több, nem kevesebb. lehet, hogy gyorsabb, bölcsebb, erősebb, Istennek mind ugyanaz, amíg tiszta. tiszta mint egy kutya, egy macska, egy egér lelke. amig ezt nem látod be, szenvedni fogsz emberiség testben es tudatban. ne becsülj meg, hiszen semmi vagyok a szemedben. egyszer tisztelsz maskor taposol. semmi vagyok, de mindennél több: egy lélek. amit akkor övezzen tisztelet, ha nem árt vagy még használ is más lelkeknek, és akkor büntessenek, ha árt más lelkeknek.
lélek vagyok. nem test, nem tudat, nem önérzet. viszont egyszerre élő és halott. egy szabad lélek. az egyén az amiért eladja a lelkét. amíg nincs kiváltva javakért vagy befolyással, addig szabad a lélek. mindenki az aminek eladja a szabad lelkét. ha rendőr, akkor az államhatalomnak adja el, a politikának. ha pap, akkor az egyháznak adja el, az egyházi érdeknek. a lélek Istentől kapott ajándékba. akkor boldog, amikor boldog bölcs bánásmódban részesül, akár el van adva, akár szabad egészen. de csak ha közben nem árt mas léleknek. mert a lélek legkínzóbb köteléke a lelkiismeretfurdalás, a szégyenérzet. es bizonyosságod legyen afelől, hogy akinek el lett adva, az megint ne ártson léleknek, mert akkor az Isten ajandékának árt mindkettő, ettől szenvedni fog mindkettő. így bemocskolódik, ami tiszta kezdetben. szennyes és szégyenteljes lesz, ha árt más léleknek vagy eladva mások úgy használják, mint nem sajátjukat, ettől is bemocskolódik. joga van mindenkinek eladni, visszavenni, megtisztitani, de ártani más tiszta léleknek nincsen senkinek joga, mert azzal az Isten ajandékanak, és bemocskolja a világot. azt aki árt, el kell attól tiltani a szabad cselekedetet es szabad akaratot, mert szennyeződött annak a lelke ártalommal. meg kell tisztitania, és támogatni kell ebben az egyént bölcsen irányt mutatva és célba segítve, csak azután érintkezhet megint tiszta lelkekkel, lehet szabad az akarata es lehet szabad a cselekedeteiben.
mert amikor a lélek bemocskolódik, raboskodik, akkor a tudat elhomályosul, és a 2020-as jelenségekből fakadhat az istentelen káosz. vagy jöhet a beltás, boldogság, tisztesség, és az örök, fáradhatatlan menetelés a bölcsesség felé vezető végtelen úton. rajtad múlik a sorsod, a jövőd emberiség.
82256294_165659248172951_8694208452257382400_o.jpg
az egyén az, aminek azok, akik korulotte vannak vagy hallomast szereztek róla, hiszik. azt hiszik tudnak rola dolgokat, pedig maga az egyén is hisz önmagáról dolgokat. mint ahogyan másokrol sem tud, csak hiszi, hogy tud, de az a tudás valójában hit. annyiszor annyifelekeppen létezik mások és saját hitében az egyén, ahányszor és ahányan valamilyennek elképzelik, hisznek róla dolgokat. mert közvetve vagy közvetetten érintkezésbe kerültek vele. beleértve önmagát is. egy bizonyos, hogy minden szubjektív hittől függetlenül egyetlen igaz valóban létezik egy adott egyén. az ami, úgy és abban az egyetlen tényleges valójában létezik, amely egyetlen tényleges valójában létezik.
mint Isten. a különbség, hogy Isten létezik az egyén hite nélkül is, mivel az egyén létezik, de Isten korábban is létezett, különben most nem létezne az egyén. ellenben maga az egyén csakis Istennel létezhet, máskülönben nem létezne, hiszen úgy nem lenne miben, hogyan és mitől létezni, ha Isten nem létezne. mielőtt nem létezett az egyén, létezett a világmindenség. aminek tökéletessége és komplexitása Isten. amikor már nem létezik az egyén, azután is létezni fog az univerzum. mert a világmindenség öröktől fogva létezik örökké, mert az maga Isten. és Isten Önmagából teremt, es Isten Önmagába fogad vissza. Nem az számít, hányan és milyennek hiszik, az számít, hogy egyetlen tényleges valójában létezik, mert létezik a világ, és létezik benne az élet. A világ pedig Isten, az élet pedig Isten, ezért Isten önmagában létezik, és vele minden, ami az univerzális és isteni logika szerint létezhet. 
ha a célod a túlélés emberiség, akkor azt kell megkonnyitened, kényelmessé tenned, sajátossá alakítanod. mindegy milyen az egyes egyén mikrokörnyezete: sátor lakás barlang hajó, lényeg, hogy ne ártson az élővilágnak, a természetes környezetnek, más léleknek. ami otthon az egyes léleknek, az a bolygó a civilizációnak: abban lehet megpihenni jatszani dolgozni összekapcsolódni a többi lélekkel és óvni, becsülni, szeretni, megérteni a boldog, kényelmes állapotot, élvezni az érzékelhető de felfoghatatlanul hiperkomplex csodát: a világot, az életet --- Istent.

Vírusmarketing

2020.03.17. 08:30 mwh

Vegyük észre az ordító rosszakarást és gátlástalan gyűlölködést, tudatos és megfontolt pánikkeltést, amit a ballibnyilas keselyűmédia képmutató és álszent aggódásba és fontoskodásba pólyálva próbál megetetni a közvéleménnyel az elmúlt napok során.

coronavirus_illustration_1280x720.jpg

Dilettáns provokációtól bűzös minden operatív törzs által szervezett sajtótájékoztató, ami érthető, hiszen az elmúlt időszakban a minél rosszabb az országnak, minél nagyobb a társadalmi káosz, annál ideálisabb a terep a ballibnyilas rongyosgárda hatalomátvételére asap, mert az elegáns észérveket, szakmai megközelítést, alapos helyzetanalízisre alapozott kritikát diadalittasan feladták a mindent elsöprő országos önkormányzati választáson elszenvedett győzelemnek hazudott vereség óta.

kg.png

Megvan a siker kulcsa a kislányos zavarában néha el-elbicsakló hangú, főpolgármesternek álcázott gyurcsányi fondorlat képében, aki határozott városvezető helyett inkább pironkodva piruettező kétballábas balerinaként élvezheti igazán a nyilvánosságot, hiszen azt súgták a jóbarátok, így talál benne megnyugvást az orbáni rémuralom alatt megtaposott és kisemmizett újlipótvárosi értelmiség, meg persze a markánsan tévelygő instaforradalmárok is ráleltek végre áhított példaképükre a hebegő-habogó szerencsétlenben. A sokakat leginkább valamiféle szemüveggel díszített meztelencsigára (de semmiképp sem greinces teremtményre) emlékeztető jelenség kevésbé lenne megszokhatatlan, ha távolról, de legalább a nyomába érne minden politikai oldal által nagyrabecsült és elismert elődjének, ehelyett ártalmas városrondító átalakításokról fantáziál, mint a

városligeti megaberuházás szabotálása, és a terület homeless-kommunává züllesztése világszínvonalú múzeumkomplexum helyett (bravo geri!),

vagy a 2-es villamos föld fölötti elvezetése.

Miért? Mert a villamos alagútjának felújítására képtelenek kigazdálkodni elegendő forrást, így inkább keresztbe vezetnék a Lánchíd autósforgalmával, mit számít a városkép meg az avítt Széchenyi tér a Gresham palotával és a kopott Akadémia is eseménytelen így villamosperon nélkül, nem igaz tisztelt ballibnyilas városrombolók? Már csak 3 és fél év maradt nyomot hagyni ilyen nagyszabású ötletek formába öntésével!

screen_shot_2020-03-17_at_7_41_49_am.png

A koronavírus kapóra jön, kórusban dörzsöli tenyerét a káoszban pecsenyéjét nyálcsorgatva sütögetni vágyó kárörömteli grémium. Minél szarabb, annál jobb, omoljon össze az ország, hulljon a férgese (by DK), roskadjon az a kurva GDP, szakadjon a tőzsde, akkor lehet majd rendesen meglovagolni a Klubrádió, 444 és a velük rokon ajvéksajtó és demagóg provokátorok révén hetek óta rendületlenül korbácsolt hazugsághullámokat, és belesiklani az egzotikus migránshordákkal fűszerezett anarchikus jövőbe, ahol nincs NER, nincs Orbán, keleti nyitás, GDP növekedés, mindenféle kerítések,

van viszont harangszóval és kakaskukorékolással versenyző müezin, büszkén vállalt hazaárulás és önkéntes behódolás a makulátlan erkölcsű és beérhetetlen szellemi fölénnyel az óvilágot rabszolgasorba hajtó és kizsákmányoló nyugati hypokratáknak és vizet prédikáló, miniszterelnökpofozó alkoholistáknak.

Csak pénzt adjon Budapestnek a kormány, lehetőleg mindig és sokat,

mert amit a miniszterelnök TARLÓS FŐPOLGÁRMESTER ÚRNAK (egy külön bejegyzést, de inkább elemző tanulmányt megérne, mennyit fejlődött és változott előnyére a főváros 2011-2019 között) megígért, az nyilván lószarra sem elég, direkt szivatni akarta a régi és joggal tenyéren hordozott bajtársat holmi játékpénzzel, hogy annak alantas képzelgéseit finanszírozza, bezzeg KariDzsínek sokkal nagyívűbb tervei lévén nagyságrenddel több pénzre van szüksége! Tudja egyáltalán a NER, mibe kerül egy kiadós Fletó-HorváthCsabi ebéd a Bazilikánál??

Ezeknek feneketlen a zsebük és féktelen az étvágyuk...

Ezt a pénzéhes, tisztesség- és elvtelen, gyűlölködő, álszent csürhét csakis az ország társadalmi békéjének, gazdaságának, boldogulásának, megbecsülésének a rovására lehet a hatalom közelébe engedni, amit az önkormányzatokban néhány röpke hónap alatt bemutatott teljesítmény

  • (saját fizu villámgyors megemelése a 0. másodpercben,

  • korábbi intézményvezetők szakmai indok nélküli ledózerolása, helyükben fantasztikus módon rég nem látott, de jól megjegyzett arcok emelkednek ki a sárból...,

  • városliget-züllesztés,

  • nidermüller mélyenszántó rasszizmusa,

  • az önmagát adócsalónak valló Czeglédicsaba térnyerése,

  • és persze a föl-föl dobott Karigeri, akiről tényleg csak az arcpír és két masnis czopf hiányzik, hogy teljes lelki üdvösségében karakán politikai líderként tündökölhessen érdemtelenül bitorolt posztján, amire a Holdról nézve is méltatlan)

továbbá a kroronavírus jelentette kihívásokra adott szakmaiatlan, gyenge, bátortalan, társadalmat manipulatívan felzaklató, riogató válaszok ismételten és meggyőzően alátámasztanak. 

ov-operativ-torzs.jpg

Válságban nincs giccs, ezért erőt, kitartást, türelmet a Miniszterelnöknek, Operatív Törzsnek, Belügyminiszter úrnak, az ORVOSOKNAK és egészségügyben dolgozóknak, és persze a gondolkodó, józan embereknek, akik nem csámcsogják az anarchia gumicsontját, bármennyire is próbálják okoskodó aggódásba és alávaló demagóg vádaskodásba csomagolni a perverz jóérzésű honfitársak, Magyarország Jó Kezekben Van! Pánikra semmi ok, arra sokkal inkább,

hogy az egyre romló világgazdasági helyzetre gyors és megoldást jelentő válasszal rukkoljon elő az ország vezetése, szűrje le a konzekvenciákat, zöldítse ki az ipart, tisztítsa meg a természetet, szűrje ki a fölösleges és ártalmas túlkínálatot és piacromboló silány import termékeket, racionalizálja a közoktatást, logisztikát, turizmust úgy, hogy az embereknek több szabadideje jusson szellemi és fizikai rekreációra, sportra, játékra, barátkozásra, olvasásra, utazásra, boldog időtöltésre, gondolkozzon el az alternatív munkavállalói kultúra és az egzisztenciális optimum bevezetésén, és ne kössön kompromisszumot semmifajta ökológiai kockázatot jelentő piaci szereplővel, kizárólag tiszta, szelektív, újrahasznosítást segítő, megújuló energiára épülő projekteket fogadjon el és támogasson.

Így tovább Magyarország...

Magyarország MAGYARORSZÁG.

2020.03.01. 06:56 mwh

524093_10151017575547431_1981919598_n.jpg

Izraelben értette meg, mit jelent a NER. Azt megelőzően magát büszkén liberális (magyar posztszocialista érában jelentkező szdsz-es tünetekkel szimpatizáló, nemzeti öntudatot, patriotista "honértelmezést" cinikusan kritizáló, arrogáns urbánus értelmiségi) nézeteket valló kozmopolita zsidó entellektüelként definiálta, és sokszor érvekkel megalapozottan, mégis emócióktól inkább átitatva hangosabban kritizálta a "nem tetszik a rendszer" kánonnal a NER-t és Orbánt, mintsem értette volna annak filozófiai, szociokulturális és geopolitikai mélységében, mi is történik. Mert sorsdöntő dolgok zajlottak akkoriban, a polgári időszámítás szerinti második évezred első tizedfordulóján.

Izrael tudományosan igazolt történelmi források és természetesen a Tanakh (Mózes 5 könyve, a Próféták könyvei és az Iratok könyvei) alapján legalább 3000 évvel napjaink előtt jött létre zsidók királyságaként azon a helyen, ahol ma is létezik. Nagyhatalmak igázták le (Egyiptom, Asszíria, Babilon, makedón Nagy Sándor, Hellén elnyomás, Perzsia, Róma, Arabok, Keresztények, Törökök, Nagy-Britannia), szállták meg, irtották ki lakosait, rombolták templomát és palotáit, raktárait és lakóházait, vagy kényszerítettek rá idegen vallást és kultúrát. 

Magyarországnak is volt egy mai korból sok tekintetben idillinek tetsző középhatalmi időszaka, származást és nyelvet tekintve inkább proto-magyarként értelmezhető, vállalt identitásban viszont egyértelműen magyar királyok által vezetve. Legendás ütközetek, kiemelkedő hősök, esendő, istenfélő, olykor erkölcstelen, sokszor bátor, önfeláldozó, időnként gyarló és haszonleső alakok, akiket hibáikkal és erényeikkel együtt szeretett, mert rajongott a történelemért, és sok ismerettel bírt az azt befolyásoló személyekkel kapcsolatban, és tisztelte bennük, hogy tettek valamit, amit mások nem, ezért emlékezik meg róluk ma is a civilizáció krónikája. 

Aztán következett a vészterhes éra: tatárok, törökök, Habsburgok, a nyugati vadkapitalista nagytőke, a vörös terror, a náci horror, és a hidegháborús vasfüggönybe pólyált vidám pártállami diktatúra. Igazságtalan erőviszonyok mindkét esetben: Dávid vs Góliát. Dávid mégis életben van, Góliátok tetemein emelkedik az egész világ által észlelhető magasságba. Mert vele van az Isten, és bölcsességet, ravaszságot, ügyességet és belátást adott cserébe az igaz hitért. Dávid ugyanakkor nem tökéletes. Esendő maga is, bármennyire szereti és féli Istent, igyekszik bölcsen követni az útmutatást, el-eltévelyedik, megbotlik és elkalandozik. De amikor az élete múlna ostoba, emberi figyelmetlenségén vagy hibáján, akkor gondol rá az Örökkévaló, és nem hagyja elveszni, elveszejti helyette azokat, akik igaztalanul és gyarló szándéktól vezetve pusztulást és erőszakot hoznak Góliát képében időről időre, mert nincsen azokban bölcsesség, se megértés, se boldogság, csak irígység, tudatlanság és félelem, de nem az Istentől, hanem szégyen miatt, amit a saját hanyagságukat más emberek szorgalmához és bölcsességéhez hasonlítva éreznek.

Jött aztán az új világrend, Pax Americana, Washingtoni központtal, és felszabadította először Izraelt, később Magyarországot. Washingtoni központból, hiteles történelmi források alapján szabadkőművesek és polihisztor bölcsek által álmodott, alapított, felépített birodalom, kiterjedtebb, komplexebb, gazdagabb, mint előtte bármelyik, Róma újjáélesztett magvából csírázott mindent átszövő és befolyásolni képes pluripotens, szuperintelligens organizmussá, ami még véletlenül sem egyszerűen amerika, mégis az. a mechanizmus zsenialitásának egyik jellemzője, hogy nehezen átlátható összetettsége miatt, hogy mennyire brilliáns. úgy van konstruálva, hogy csupán részlegesen legyen felfogható laikus szemlélő aspektusából. Mi is az USA? Egy földön-vízen-levegőben és a kiber térben egyaránt hegemón geopolitikai struktúra, ami egy szűk de heterogén elit által irányított, amely hálózatába és korrupciós zónájába csatornázta mára praktikusan a világ valamennyi fajsúlyos államát. Militáris és fiskális szövetségeinek és intervencióinak hatására dominálja a világ politikai, kulturális, ipari és gazdasági szinterét, mint a globális kompromisszum: a "legkisebb rossz" választása az összes alternatíva közül. Az emberi társas együttélés jelenleg legösszetettebb jelensége, tanulmányozásra érdemes a fentiek és a ki nem fejtett részletek miatt is. 

Hálát érzett Izraelben az USA iránt. Azok iránt az angolok, hollandok, németek, zsidók, franciák, spanyolok, magyarok, olaszok, oroszok, afrikaiak, karibiek, japánok, kínaiak, és minden más nem ennyire markáns etnikum iránt, akik létrehozták és működtetik, dolgoznak benne, meghalnak a háborúiban, az egyén szabadságát védve más egyének elnyomásával, de sajnos az esendőség gyarlósághoz, az pedig paradox helyzetekhez vezet, amiknek csak rossz megoldása lehet, amíg a bölcsesség és belátás nem oldja fel az ellentmondástokat. 

Addig is elemezhetőek ezek a szituációk. Ő is ezt tette Izraelben. Elemezte a történelmi tények sokaságát, elmerült a legendákban, értelmezte, hogyan és mi okból alakul ki a nemzeti identitás, objektív szemszögből néha bizarnak, logikátlannak, elavultnak, "tudomáytalannak" bélyegzett, egyébként nem feltétlenül káros hagyomány, rítus, elbeszélt történet. Ehhez minden önmagát nemzetnek, családnak, törzsnek, népnek, vallásnak joga van, erre a következtetésre jutott. Ez az új világrend 2010 óta, aminek nem az USA a fenntartója és vezetője, mint 1990 és 2010 között, hanem a kompromisszum, aminek a stabilitását aktuális katonai erejéből, az elmúlt 100 év történeti eseményeiből, valamint magában a "posztimperialista"/öko-kompromisszumos/információs világrendben betöltött súlyából és szerepéből fakadóan elsősorban az USA garantálja, de viszonylagos együttműködésben valamennyi középhatalommal és kontinentális/lokális politikai rendszerrel. Ami ezzel a pozícióval jár, hogy az USA név alatt kibontakozó és formálódó jelenség maga a globális etalon. Minden téren. Ő tartja fenn a sokszínűséget, egyúttal a legrikítóbb szín is a palettán, nemcsak a tehetetlenségéből, hanem éppen a tehetségéből, és persze jól felfogott és világos érdekéből eredően.

Ezt a konklúziót vonhatta le Orbán Viktor és a szellemi holdudvar - amelyből egyesek tanárai voltak az egyetemen, jól emlékezett Lánczi vagy Török szavaira Jeruzsálem porcelánsimává taposott utcakövein járva, hiszen akkor értette meg az összefüggéseket, és jutott egy lépéssel közelebb a tudástól a bölcsesség felé vezető végtelen úton.

screen_shot_2019-12-06_at_9_05_38_pm.png

Az USA az etalon. A NER agytrösztjének ráébredése a fentiekből következően, hogy "amit szabad Jupiternek, azt szabad a kisökörnek, de nem többet!" Új geopolitikai paradigma, amihez megfelelő narratíva szól, lehetőleg szünet nélkül és mindenhonnan. Az újraszínezett térképen Magyarországnak barátokra van szüksége, a legerősebbekre a sakktáblán! '98-02 szólamát updatelve: Legyünk erősek, hogy merjünk BÁTRAK lenni, hogy NAGYOK lehessünk! A politikai gyakorlatba átültetve kissé didaktikusabb és kevésbé etikus fordítás szerint: ötvözni minden eredményes és szalonképes (XXI. századi, legfejlettebb ["első"] világbeli szalonokra értve a kitételt) "vívmányt és trükköt" a kotábbi vagy napjainkban is sikeres/domináns politikai rendszerekből (USA, Monarchia, Horthy, Kádár, Putin, stb...), folyamatosan monitorozni Bernays, Maslow, Freud elméleteire alapozott, azóta folyamatosan frissülő és technológiával exponenciálisan megtámogatott módszerekkel a civil lakosságot, és ésszerű prioritás szerint gondosan ápolni a külkapcsolatokat. Akinek a legerősebbek a barátai, annak csak azoknál gyengébb ellenségei lehetnek, így Dávidok és Góliátok egymást erősítve alkotják a "legkisebb rossz koalícióját", amit egyesek cinikusan populizmusnak, nacionalizmusnak, fasizmusnak kukorékolnak, annak belátása helyett, hogy szükségszerű és logikus következmény, olyan, ami lehetővé teszi számukra, hogy egyáltalán szabadon véleményt, kritikát fogalmazhassanak egy olyan rendszerről, ami vallásszabadságot, szólásszabadságot, utazási, munkavállalási, vállalkozási, szexuális, etc... szabadságot biztosít, és törekszik Magyarország nemzetközi pénzügyi függetlenségére (NO IMF, NO WB), ki mer állni a migránskrízis idején csak tétován álszenteskedő, impotens Európai bürokrácia ellenében határozott érvekkel és elegáns retorikával, tiszteletteljes az erősek, bátrak, eredményesek felé, alázatos a választói felé, és kíméletlen a destruktív, önsorsrontó, arrogáns és hanyag cinizmussal, behízelgő, képmutató áskálódással szemben. Munka közben hibázni és eltévelyedni kevésbé etikátlan, mint tétlenül, sőt kényelemben pöffeszkedve azt figyelni, mikor botlik meg, aki tökéletlenül, mégis napról napra következetesen dolgozik.

Mészáros? Ha van, aki ezt a nevet tudná csak kinyögni, értetlenségéről tanubizonyságot téve a fenti szöveget illetően, annak röviden a Mészáros jelenség magyarázatául: nincs olyan politikai/filozófiai értelemben, hogy Mészáros Lőrinc. Ez a név megtestesít egy eszközt, ami etikus az etikátlanságban, bár önmaga is etikátlan, hiszen bűnben fogant, de a közösség érdekében. Egy szuper-oligarcha-homonculus Orbán és szellemi holdudvara által életre keltve, éppen azért, hogy ne történjen meg, ami általános rutin volt 1990 és 2010 között, hogy a jól ismert, de nevesíteni nem kívánt valós magyar (és külföldi) oligarchia válogatott módszerekkel gyakorolt saját üzleti érdekeinek megfelelően hatást a legfelsőbb politikai vezetőkre, pillanatig sem számolva a magyar lakosság vagy az ország hosszú távú stratégiai szempontjaival. Mészárosnak nevezett gazdaságstratégiai ágens x (jogi/könyvelési és persze törvényhozói fondorlatokkal biztosított lényegében végtelen) milliárd forintos vagyona azt a célt szolgálja, hogy sem kül- sem belföldi mágnások ne legyenek képesek "külső", rövidtávú nyerészkedést segítő lobbival, megfélemlítéssel, korrupcióval beavatkozni, gáncsolni, eltéríteni kormányzati projekteket és olyan prominenseket, akik a miniszterelnök bizalmi körébe tartoznak. 

screen_shot_2019-10-07_at_10_48_53_pm.png

Demokratikusan választott vezetőnek pedig nemhogy joga, hanem kötelessége megvédeni az általa képviselt országot külső gazdaságmanipuláló, önmaguk hiteles igazolására és türelmes együttműködésre is képtelen kulturatorzító, környezetszennyező vagy belső destruktív, áskálódó, elvtelen, képmutató erőktől, támadásoktól. Úgy a geopolitikai konszenzus zászlóshajóját kormányzó Trump elnöknek, mint a világ egyik legősibb misztikus kultúráját a világ legforrongóbb régiójának közepén háborús hőstől nem meglepő katonás határozottsággal vezénylő Netanyahunak, akárcsak az immár 14 év demokratikusan megválasztott miniszterelnökséget, azon belül 10 év 2/3-os kormánytöbbséget magának kiérdemelt Orbánnak. Aki hisz az igazságosságban, bízik benne, hogy sikeresek lesznek továbbra is a jövőben ők, mint ahogyan az őket hasonló tehetséggel és bölcsességgel követők, mert a sikerük oka, hogy velük van az Isten, az országukkal, népükkel, és az őket támogatókkal, mint akkor Dáviddal, mert Isten a bölcsesség, Isten az igazságosság, és kedves az az Istennek, aki igazságosság és bölcsesség felé halad és vezet, mert reményt és bizalmat kelt az másokban, az pedig a boldogsághoz vezet, mert a boldogság bölcs és igaz, mert a boldogság Isten. 

A magyarok magyarok akarnak lenni a Kárpát-medencében és ahol más kultúrák befogadják őket, a zsidók zsidók akarnak lenni Izraelben és ahol más kultúrák befogadják őket, a lehető legboldogabban, a maguk erényeivel, erősségeivel, gyengeségeivel és másoknak nem ártó tradícióival, békében és Istenben bízva.

Ezt értette meg. Megértette Izraelben Magyarországot. És boldogabb lett, mint korábban volt.

későtéli fröccsenet

2020.02.18. 04:22 mwh

Ez a Pulai csak rosszat tud mondani mindenről:( savanyú lehet a szőlő mostanában a publicus intézet présháza táján, mert Andrásnak minden rossz,

  • a karrierje, a fizetése, a befolyása, az, hogy nyilvánosság előtt kifejtheti szabadon a véleményét egy 'nemellenzéki' médiumban, még a tendenciózus gdp növekedés, az államadósság csökkenése, a tőzsdei mutatók, befektetések, ingatlanpiaci színvonal markáns emelkedése, általános városkép javulás

is csak pofonok a szarnak...,

de igaza lehet,

2010 óta minden rosszra fordult,

recseg-ropog a társadalom és gazdaság ingatag szerkezete. (de ha ennyire harcos és elvhű ellenzéki, akkor a cégében, ahol nemcsak ügyvezető, de stratégiai igazgató is, vajon miért vállal kutatásokat a Miniszterelnöki Hivatal, az MVM Zrt. vagy a Szépművészeti Múzeum megbízásából?? --- ja persze, pénzért... )

pli-y.jpg

Olyan pánik tört ki Pulai Andráson az Info rádió arénájában, hogy balliberális politikailag korrekt antirasszistaként udvariasan túlharsogta a szintén meghívott vendégként érvekkel és tényekkel vagdalózó Mráz Ágoston Sámuelt. Érthető. Nem divat ez a fajta vitakultúra a ballibnyilas bordély rémísztő ellenzéki képződmény környékén. érvekre rágalmak, tényekre elfogult nemzetközi torzítások, adatokra csúsztatás és erőszakos kukorékolás a reakció.

egyre kínosabbá silányul intellektuális vákuumában vergődve az összefércelt rongyos gárda, és ezen mitsem javít karácsonyi lidércnyomás gergely főpolgármester ordító dilettantizmusa értelmet és éleslátást szimbolizálni hivatott, szemüveg mögüli kikacsintása és bárgyú mosolya, ami persze elvárás volt, amikor a lehetséges bábok neveit dobálták molyrágta usankájukba a múlt lebegő rémalakjai, ki tudja melyik nokiásdobozból vásárolt andrássy úti palota szalonjában.

karigeri-terpek-1.jpg

erről talán valamelyik zsidó-keresztény kultúra ellenes dks, esetleg nyíltan rasszista és antiszemita jobbikos vagy patkányozó mszp-s politikai elitbe tartozó politikust, pártfunkcit kellene faggatni, de legfeljebb unaloműzés gyanánt, hiszen igazmondást, tisztességes megnyilvánulást hiába várna bárki, és néhány összefüggéstelen orbángyalázás és odvas okoskodás után már inkább szánalmas, mint nevetséges a megszakíthatatlan és kevés kivételtől eltekintve nyájaskodó giccsbe burkolt semmitmondó fröcsögés:/ hány 10 milliárdos hitelt is készül éppen felvenni Budapest? nem telik el fél év, és 3 feltűnő tettet hajtott végre az új fővárosi vezetés: 1. semmi érdemlegeset, viszot bőszen hárítja a felelősséget és uszít. 2. közpénzből villámgyorsan megemelte a képviselők és polgármesterek fizuját. 3. több 10 milliárddal növeli az adósságállományt úgy, hogy konkrét oka nincs rá, viszont így lesz egy kormánytól független szabad tőke a szabad városban, amit szépen nokiásdobozokba lehet majd adagolni. +1. praktikusan szabotálta a ballibnyilas budapesti vezetés a városliget projektet, az atlétikai sport centrumot, és fokozott tempóban folytatja saját holdudvarának pozícióba emlését helytálló szakmai indokok nélkül. így megy ez...

 

welcome jihad

2015.10.09. 21:15 mwh

eu-commission_400.jpg

európa tárt kapukkal vár minden unatkozó jihadistát, itt még támogatást is lehet kapni, éhesen nehezebb intifadázni... takaró, élelem, térképek, kis útbaigazítás, szállás, átmeneti munka, lakás, némi kp, gyorsba' néhány mecset h legyen hol erőt gyűjteni aztán allahackbar...hibátlan!

c599de172b08a7c08475dff002abc8cf61bffbc69d3c77ded31f3505234d4931.jpg


lehetnek olyan megátalkodott háttérérdekek, amik arra sarkaltak homályba burkolózó jólelkeket, h sok pénzt adjanak átutalás formájában kulcspozíciókban terebélyesedő európai potentátoknak egy brüsszelhez közel eső csendes belvárosi étterem asztalánál, h aztán az eu irányitott gyengeségét, színlelt dilettantizmust, tehetetlenséget, kulturális káoszt, társadalmi törésvonalak szaporodását, értelmetlen elmélyülését és alkalmatlan vezetőinek zseniális színpadi alakítását idézzék elő és követhessék realtime egy biztonságos luxusyacht mozitermében, vagy tényleg totálisan elvesztette az unio politikai, katonai elitjének, döntéshozóinak és kvazi "értelmiségének" jelentos része a logikus következetesség, tisztánlátás, realitásérzék és elővigyázatosság képességét??

screen_shot_2015-08-31_at_22_48_43.png

megtörténhet h a sas dugja homokba a fejét amíg a struccok berobognak a territoriumára, koordinálatlanul keresztül határon, városon, autósztrádán? mert ezek a futómadarak, mikor az arab félsziget homokjába mélyesztették fundamentalista fejüket, rengeteg olajat találtak, amit a nyugati civilizáció gazdasági provinciáit, úgymond gyarmatbirodalmát felszámolván hátrahagyott technologiájával sikerült felszínre szipkázni, hogy aztán legyen miből finanszírozni hamast, hezbollahot, palesztin terroristákat, arafatot, szelsőséges iszlamistákat, beszivárgó néma jihadot, intifadát, és már nem a sivatagi dűnék mélyét kémlelik ezek a struccok.

sokkal inkább (újra) az európai gazdag nagyvárosok, hitetlen északi népek egymást túlharsogó álszentsége, képmutató humanizmusba oltott naivitása vagy korrupt hatalmi lobbikörei foglalkoztatják, és a sas csak alszik, már azt is elfelejtette talán, hogy vannak szárnyai, és olyan harcedzett körmök és csőr a fegyverzete, amivel pillanatok alatt emlékeztetni képes a porban fészkelő röpképtelen struccot arra az évszázados helyzetre, h kölcsönösen előnyös ha visszatér mindenki a maga klasszikus perspektívájához és területére.

american-eagle-wallpaper.jpg

internet tax march 2.0 - netadó elleni tüntetés 2.0

2014.10.29. 13:25 mwh

netadó elleni himnuszt zeng a bátor sokaság. így megy ez... hehe

internet tax march 2.0 - netadó elleni tüntetés 2.0

2014.10.29. 13:21 mwh

tér&erő - a fények azt üzenik a kormánynak, hogy az adófizetők nem akarnak internetadót!

internet tax march 2.0 - netadó elleni tüntetés 2.0

2014.10.29. 13:16 mwh

a netadó elleni 2. demonstráció, mégtöbb résztvevő. a többtízezres protestáló tömeg ezúttal a józsefnádor tértől az erzsébet hídon keresztül a clark ádám térre vonult.